

Öğrencilerimiz Stajlarını Başarı İle Bitirerek Okulumuza Döndüler
Edirne’den Budapeşte’ye Uzanan Mesleki Başarı
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus+ akreditasyonu kapsamında yürüttüğü Meslek Eğitimi düzeniyle Budapeşte’ye giden Edirne Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Gülsüm Erkıran ve öğrencileri Samed Bingöl, İhsan Efe Gürsesli ile Can Erkıran, dört yıldızlı Radisson Blu Béke Oteli’nin mutfağında uygulamalı eğitim aldı.
Öğrenciler; soğuk mutfakta çeşitli soslar, kanepeler ve kahvaltı sunumları, sıcak mutfakta et, tavuk, balık ve sebze yemekleri, pastanede ise tatlı ve pasta yapımının püf noktalarını öğrendiler. Ayrıca kahvaltı ve öğle yemeği için â la carte tabak düzeni oluşturma teknikleri de eğitim programının bir parçasıydı.
Ekip, uluslararası gıda güvenliği standartları olan HACCP ve FIFO sistemlerini yerinde gözlemleyerek kendi mutfak kültürleriyle nasıl bütünleştireceklerine dair değerli deneyimler edindi. Disiplinli çalışma anlayışları ve yüksek motivasyonlarıyla otel personelinin takdirini topladılar.
Gösterdikleri performans sonucunda VIMOSZ (Ulusal Turizm ve Misafirperverlik İşverenleri Derneği) tarafından teşekkür belgesiyle, Radisson Blu Béke Otel yönetimi tarafından ise özel bir övgü yazısıyla onurlandırıldılar.
Bu anlamlı başarı, Türk mesleki eğitiminin evrensel düzeydeki değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Öğretmenimiz Gülsüm ERKIRAN ve öğrencilerimiz Samed BİNGÖL, İhsan Efe GÜRSESLİ ile Can ERKIRAN’ı, Budapeşte’de ülkemizi gururla temsil edip, aldıkları övgü dolu geri bildirimlerle bizleri onurlandırdıkları için gönülden kutluyoruz...